top of page

BREUSS - MASSAGE

    De tussenwervelschrijf is het kraakbeen tussen de wervels dat ervoor zorgt dat de zenuwen beschermd worden en de wervels elkaar niet raken. Rudolf Breuss ontwikkelde de tussenwervelschijf-massage en stelde vast dat deze zich heel goed laat combineren met de Dorn-therapie.

    De Breuss-massage is een fijngevoelige, energetisch handmatige rug massage, die psychische energetische en lichamelijke blokkades kan oplossen. Je kun er veel tussen wervelkolom problemen, zoals ischias en hernia ongevaarlijk en succesvol mee behandelen.

    De zachte massage van de wervelkolom gaat er van uit dat er geen versleten tussenwervelschrijven bestaan, omdat alle cellen ook op hoge leeftijd steeds weer vernieuwd worden. Er bestaan wel gedegenereerde tussenwervelschrijven, maar die kunnen gestimuleerd worden, zodat ze weer verbeteren, regenereren. Bij osteoporose of pijn moet de massage heel voorzichtig gedaan worden.

    Bij hevige wervelkolomproblemen, enorme pijn of zeer verkrampte spieren is de Breuss-massage een ideale voorbereiding op de Dorn-therapie. De Breuss- massage kan ook na de Dorn-behandeling gegeven worden om de wervelkolom nog meer te strekken. Deze massage kan je zo vaak je wil herhalen.

  .

bottom of page