top of page

DORN THERAPIE

     Krom en door pijn geplagd komen ze binnen, recht en pijnvrij gaan ze weer weg. Dat is vaak het gevoel na een Dornbehandeling.

     Op een zachte, gevoelvolle, maar ook krachtige manier, worden de verschoven wervels en gewrichten weer in hun ideale positie geplaats. Zo wordt ook een bekkenscheefstand opgelost.

      Veel mensen zijn in hun leven wel eens geplaagd door rugklachten of ischiasproblemen. Dieter Dorn – de uitvinder van het Dorn-therapie – heeft veel duizenden hulpzoekenden geholpen wanneer ze door een paar eenvoudige handgrepen van hun problemen verlost werden en de pijnen snel verdwenen.

      Middel in ons lichaam hebben we een zeer stabiel, maar zeer bewegelijk geraamte, dat ons lichaam zijn vorm, stabiliteit en beweeglijkheid heeft. Het is niet alleen het centrale steunpunt van het lichaam, maar ook het stabiele beschermende omhulsel van het ruggenmerg- de centrale zenuwstreng, die onze hersen met alle organen verbindt. De wervelkolom bestaat uit verschillende beweegbare wervellichamen , die geveerd en van elkaar gescheiden worden door tussenwervelschijven. De flexibele wervelkolom met zijn veel gewrichten wordt door een gecompliceerd spier en zenuwstelsel rechtop gehouden. De wervelkolom draagt ons hoofd, onze schouders en armen. Via het heiligbeen is de wervelkolom met bekken verbonden, dat in het heupgewricht door de benen wordt steunt.

   Iedereen heeft wel situaties meegemaakt, die deze orde verstoord hebben, de gewrichten verschoven, gedraaid of gekanteld zijn. Dit geldt in het bijzonder voor gewrichtjes tussen de 24 rugwervels en de gewrichten bij het heiligbeen. De gevolgen zijn pijn en / of bewegingsbeperkingen.

   Vrijwel iedereen heeft benen van ongelijke lengte. Het lengteverschil variëren tot wel 4 cm. Daardoor wordt het lichaamsgewicht verplaatst naar het korte been en komt het ruggenmergkanaal in een andere houding.

    Mensen die al heel lang rug- en gewrichtsklachten hebben horen vaak van de dokter: “ Er is niets meer aan te doen, het is slijtage en u moet er maar mee leren leven…”Dat is fundamenteel onjuist! Een machine slijt, maar een levend organisme herstelt zich zo lang het leeft. Al onze organen, botten, weefsels, gewrichten, alle cellen bevinden zich tot op hoge leeftijd nog in staat ons aan nieuwe situaties en belastingen aan te passen.

    In tegenstelling tot “ KRAKEN”  is de Dorntherapie een milde therapie. Met de duimen zet de therapeut op een voorzichtige manier de wervels op hun plekje terug. Tegelijk maakt ze het bindweefsel tussen de wervels los, waardoor de doorbloeding beter wordt. Daardoor voelen mensen zich beter en worden klachten vorkomen en genezen.

Na elke behandeling heb je ook nog een fijne en ontspannen gevoel!!

bottom of page