top of page

                 Wat is StoelShiatsu?

        StoelShiatsu is een effectieve drukpuntmassage van nek, schouders, rug, armen en handen. Door de drukpunten op deze gebieden te stimuleren verbetert de bloedcirculatie en worden afvalstoffen afgevoerd. De massage is bijzonder geschikt als er weinig tijd is en/of een korte en snelle behandeling gewenst is. Deze behandelmethode wordt om deze reden tegenwoordig veel toegepast in de werksituatie. Het is een laagdrempelige en prettige methode om het stressniveau te verlagen en zo de negatieve gevolgen te reduceren of te voorkomen. Het laagdrempelige komt vooral tot uitdrukking in het feit dat u als cliënt de behandeling gekleed ondergaat.

                Wat kunt u verwachten van de behandeling?

           Bij StoelShiatsu zit u op een stoel die speciaal is ontwikkeld om een zeer ontspannen en rustgevende houding te kunnen aannemen. Bovendien stelt deze stoel mij in staat een effectieve en vitaliseren massagebehandeling te geven. Met manuele technieken bewerk ik uw de rug- en schouderpartij. Ook de armen en de nek krijgen de nodige aandacht.

                 Wat doet StoelShiatsu voor u?

              Door de behandeling wordt het stressniveau belangrijk verminderd en de stofwisseling verbeterd. Wereldwijd wordt deze effectieve methode van ziektepreventie met veel succes toegepast.

                 Welke reacties kunt u mogelijk verwachten?

  • StoelShiatsu ontspant;

  • Bevordert de bloedcirculatie;

  • Bestrijdt stresssymptomen;

  • Versterkt het immuunsysteem;

  • Heeft een opbouwend effect;

  • Bevordert het bewustzijn van het eigen lichaam;

  • Herstelt de communicatie tussen lichaam en geest.

                  Voor wie?

                De laatste jaren krijgen we in onze dynamische westerse maatschappij steeds meer te maken met de gevolgen van stress, een (te) hoge werkdruk en het steeds opnieuw moeten aanpassen aan de veranderingen in onze samenleving. Veel mensen hebben daar problemen mee, zowel junioren als senioren. Veel te vaak wordt geen aandacht geschonken aan de eerste symptomen die wijzen op een te hoge belasting of werkdruk. Als gevolg daarvan worden steeds vaker problemen als spanningshoofdpijn, nek- en schouderklachten, burn-out en RSI geconstateerd. Bij veel beroepen zoals kappers en beeldschermwerkers komen veel repeterende handelingen voor waardoor een kleine spier of spiergroep zwaar wordt belast. De uitgevoerde handelingen vergen echter weinig inspanning. Daardoor neemt de hartwerking niet toe. De combinatie van onevenredig veel gebruik van een spier of kleine spiergroep zonder extra toevoer van bloed zorgt ervoor dat de spier verzuurt. Spierpijn en aanverwante klachten zijn het gevolg. Om gezondheidsproblemen en uitval te voorkomen is het van groot belang dat structureel wordt gewerkt aan stressreductie en spierontspanning. Een prima hulpmiddel hierbij is StoelShiatsu.

                                      Voor bedrijfsmassages zijn de tarieven op aanvraag.

bottom of page